miércoles, 15 de diciembre de 2010

Isaac Newton

Isaac Newton va ser un físic, filòsof, teòleg, inventor, alquimista i matemàtic anglès que va néixer el 4 de gener de 1643 en Woolsthorpe, Lincolnshire, Anglaterra.
Autor dels Philosophiae naturalis principia mathematica, més coneguts com els Principia, on va descriure la llei de gravitació universal i va establir les bases de la mecànica clàssica mitjançant les lleis que porten el seu nom. Entre els seus altres descobriments científics destaquen els treballs sobre la naturalesa de la llum i l'òptica. Va utilitzar el càlcul integral i diferencial per formular les seves lleis de la física. 

Entre les seves troballes científiques es troben el descobriment que l'espectre de color que s'observa quan la llum blanca pansa per un prisma és inherent a aquesta llum, en lloc de provenir del prisma.
el seu desenvolupament d'una llei de convecció tèrmica, que descriu la taxa de refredament dels objectes exposats a l'aire; els seus estudis sobre la velocitat del so en l'aire; i la seva proposta d'una teoria sobre l'origen dels estels. Va ser també un pioner de la mecànica de fluids, establint una llei sobre la viscositat.
Va realitzar el famós experiment de la poma que caia.