sábado, 1 de enero de 2011

Resum del tema: les propietats de la matèria

Al principi d'aquest tema teniem com a objectiu que al final d'aquest haguèrem comprés i resolt una pregunta bàsica: totes les substàncies i materials que veiem al nostre voltant, tenen alguna característica o propietat comuna? Vam vore-lo amb el sòlids i els líquids i ho vam comparar amb el que passa amb els gassos.
Vam aprendre que una característica comú és la que tenen tots els materials.
La primera fou el volum que és l'espai que ocupa un objecte i que no pot ser ocupat per altres on vam vore les unitats de volum ex. metre cúbic. i les de capacitat i les relaciones entre ambdues. Vam estudiar com es calcula el volum d'un líquid, un sólid amb forma irregular i el d'un cos geométric. S'utilitza la proveta
Després vam aprofundir al pes i la massa. La massa podem entendre que és la quantitat de matèria que té un objecte i es mesura en unitats de massa i és mesura amb la balança i és invariable depenent del planeta mentre que el pes, encara que parega que és igual, no té res a vore. el pes el podria definir com a la força que fa un planeta a un objecte cap al centre d'eixe planeta. Eixa força depén del planeta on s'estiga i de la seua gravetat. El pes es mesura en newtons (N) i amb el dinamómetre. Un N són uns 100 g aprox.