domingo, 5 de junio de 2011

Alessandro Volta

Alessandro Volta, o Conde Alessandro Giuseppe Antonio Anastasio Volta, físic i pioner en els estudis de l'electricitat, va néixer en Com, Lombardía, Itàlia, el 18 de febrer de 1745, en el si d'una família de nobles. Als set anys va morir el pare i la família va haver de fer-se càrrec de la seva educació. Des de molt primerenc es va interessar en la física i malgrat el desig de la seva família que estudiés una carrera jurídica, ell les hi va enginyar per estudiar ciències. en 1778, interessat per la composició dels gasos, va descobrir i va aïllar el gas metà. Aquest descobriment li obre les portes de la fama dins de la comunitat científica de l'època i li dóna l'oportunitat de conèixer i relacionar-se amb altres científics. Un any després ho nomenen catedràtic de física experimental de la Universitat de Pavia.
A partir de 1794 va començar a experimentar amb diferents tipus de metalls en substitució dels teixits orgànics i en 1800 va descobrir que col·locant dos metalls diferents, de forma separada, dins d'un got contenint salmorra (aigua i sal), es generava igualment electricitat.
Mitjançant les múltiples proves que va realitzar va poder determinar que els metalls més apropiats per a aquesta funció eren el zinc i la plata (que posteriorment substituiria per coure). El següent pas va ser experimentar el què ocorreria si connectava diversos gots entre si. A causa que amb salmorra líquida era enutjós realitzar aquests experiments, va idear l'alternativa d'impregnar cartró amb la salmorra, substituint posteriorment aquest material per un drap xopat igualment en salmorra, aparedant-ho entre els dos metalls, per formar una cel·la. D'aquesta manera va poder unir diverses entre si, col·locant-les unes damunt de les altres, fins a formar una bateria de cel·les connectades en sèrie.

1 comentario:

  1. Am văzut comentarii de la oameni care și-au primit deja împrumutul de la domnul Benjamin Lee un ofițer de împrumut care îmi oferă împrumut la rata de 2% ROI și am decis să aplic sub recomandările lor și doar 5 zile am confirmat în propriul cont bancar personal o Suma totală de 90.000 de dolari pe care am solicitat-o. Aceasta este într-adevăr o veste minunată și îi sfătuiesc pe toți cei care au nevoie de un împrumutător de împrumut real să aplice prin e-mail: 247officedept@gmail.com sau WhatsApp: + 1-989-394-3740. Sunt fericit acum că am obținut împrumutul pe care l-am solicitat.

    ResponderEliminar