lunes, 14 de febrero de 2011

Astronomia

A la meua classe, vam anar als Molinos, Crevillent que és una aula de la natura proporcionada per la cam. Allà, apart de passar-lo molt bé, vam assistir a un taller d'astronomia. El primer que vam vore fou informació sobre el sistema solar i els planetes d'aquest, que són:
  1. Mercuri: No hi ha atmòsfera. En una part fa molt de fred i en l'altra molta calor. és el planeta del Sistema Solar més proper al Sol i el més petit (a excepció dels planetes nans). Forma part dels denominats planetes interiors o rocosos. Mercuri no té satèl·lits.
  2. Venus: Té atmòsfera i és la més pesada de l'Univers. Plou àcid i els gases fan l'efecte hivernacle. 500 graus és la temperatura més calurosa. Es tracta d'un planeta de tipus rocós i terrestre, cridat amb freqüència el planeta germano de la Terra, ja que tots dos són similars quant a grandària, massa i composició, encara que totalment diferents en qüestions tèrmiques i atmosfèriques.
  3. Terra: Té diferents formes de vida, té atmòsfera. Hi ha temperatures molt variades i aigua líquida. És el més dens de tots els planetes del sistema solar. És un planeta rocós geològicament actiu que està compost principalment de roca fosa en constant moviment en el seu interior, l'activitat del qual genera al seu torn un fort camp magnètic. Sobre aquest ardent líquid sura roca solidificada o escorça terrestre, sobre la qual estan els oceans i la terra ferma.
  4. Mart: Té temperatura baixes i poca aigua líquida. Té una atmòsfera molt dèbil. És, en molts aspectes, el més semblat a la Terra.
  5. Júpiter: Té temperatures baixes. És, a més, després del Sol, el major cos celeste del Sistema Solar, amb una massa gairebé dues vegades i intervé la dels altres planetes junts. Júpiter és un cos massiu gasós, format principalment per hidrogen i heli, freturós d'una superfície interior definida.
  6. Saturn: Té temperatures baixes. És el segon en grandària i massa després de Júpiter i és l'únic amb un sistema d'anells visible des del nostre planeta. Aquests anells estan conformats per gasos (de planetes, estels, estels, fins i tot gel que surt desprès dels planetes amb baixes temperatures), pols, particules de l'univers entre altres components.
  7. Urà: La principal característica d'Urà és la inclinació del seu eix de rotació de gairebé noranta graus pel que fa a la seva òrbita; la inclinació no només es limita al mateix planeta, sinó també als seus anells, satèl·lits i camp magnètic. Urà posseeix a més la superfície més uniforme de tots els planetes del Sistema Solar, amb el seu característic color verd-blavós, produït per la combinació de gasos presents en la seva atmosfera, i té un sistema d'anells que no es poden observar a simple vista. A més posseeix un anell blau, una autèntica raresa planetària. Té temperatures baixes.
  8. Neptú és un planeta molt blavós molt similar a Urà; és lleugerament més petit però més dens. Te temperatures baixes i és gassós.
Vam vore un video anomenat de known universe: http://www.youtube.com/watch?v=17jymDn0W6U que va ser nombrat el vídeo de l'any per AMNH (American Museum of Natural History).
Finalment vam anar a un planetari on projectaven imàgens dels moviments del mapa estelar. I ens van dir que l'estrela polar no es movia, per això servix per orientar-se. Vam vore també els moviments que feien els planetes i vam observar i identificar les constel·lacions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario